Reklama

Pasta pomidorowa Italiamo – w tubce, z dodatkiem warzyw lub aromatycznej bazylii – potrafi zmienić zwykłe danie w kulinarne arcydzieło.

Reklama

Ile kosztuje i gdzie kupić pastę Italiamo?

Pasta pomidorowa Italiamo dostępna jest w Lidlu tylko w czasie tygodnia włoskiego, dlatego jeśli ją zobaczysz – nie zastanawiaj się długo. Występuje w dwóch wariantach:

  • z warzywami,
  • z bazylią.

Każda wersja ma wyjątkowy, pełny smak i praktyczne opakowanie – wygodną tubkę, dzięki której łatwo wycisnąć dokładnie tyle, ile potrzebujesz. Cena? Tylko 5,99 zł, a jedna tubka wystarcza na kilka obiadów.

To produkt, który zawsze mam w kuchennej szufladzie, bo wiem, że uratuje nawet najbardziej zwykłe danie.

Jak smakuje pasta pomidorowa Italiamo?

To nie jest zwykły koncentrat pomidorowy. Italiamo pasta pomidorowa ma w sobie coś wyjątkowego – głęboki smak dojrzałych pomidorów, doprawionych oliwą, czosnkiem i przyprawami. W wersji z bazylią ma delikatny, ziołowy aromat, a ta z warzywami daje wrażenie domowego sosu gotowanego na wolnym ogniu.

Już po otwarciu tubki czuć intensywny zapach pomidorów i przypraw, który natychmiast przywołuje wspomnienia włoskich wakacji. Wystarczy odrobina, by całe danie nabrało nowego charakteru.

przeciery w tubce Lidl z tygodnia włoskiego
fot. mamotoja.pl

Do czego dodać pastę Italiamo?

Możliwości jest mnóstwo!

  • Do zupy pomidorowej – zamiast zwykłego koncentratu. Kilka łyżek i zupa staje się gęsta, aromatyczna, rozgrzewająca i pełna głębi smaku. Przyznaję, to mój ulubiony sposób i zwykle tak ją wykorzystuję.
  • Do makaronu – wystarczy wymieszać pastę z oliwą i odrobiną sera, by w 10 minut mieć prosty sos pomidorowy jak z trattorii.
  • Do mięs i zapiekanek – świetna baza do pulpetów, lasagne czy sosu bolońskiego.
  • Do kanapek i bruschetty – łyżeczka pasty na grzance z mozzarellą i listkiem bazylii to prawdziwa włoska przekąska.

To też doskonały sposób na przemycenie dzieciom warzyw – nie zauważą ich w zupie, a Ty wiesz, że dodałaś coś wartościowego...

pasta pomidorowa Lidl z tygodnia włoskiego
fot. mamotoja.pl

Dlaczego warto mieć tę pastę zawsze pod ręką?

Bo dzięki niej nawet najprostsze danie smakuje jak z włoskiej restauracji. Nie musisz mieć pod ręką świeżych pomidorów, czosnku i ziół – wystarczy tubka Italiamo. W kilka sekund możesz poprawić smak sosu, zupy czy zapiekanki.

Do tego długo się przechowuje, więc można ją mieć zawsze w zapasie. A opakowanie w tubce sprawia, że nic się nie marnuje – wyciskasz dokładnie tyle, ile potrzebujesz.

Sekret włoskiego smaku za kilka złotych

Za niecałe 6 złotych masz produkt, który zmienia wszystko. Aromatyczna, gęsta i pełna smaku pasta pomidorowa Italiamo to mały sekret, dzięki któremu każde danie zyskuje włoski charakter.

Jeśli jeszcze jej nie próbowałaś – koniecznie zajrzyj do Lidla podczas tygodnia włoskiego. Bo kiedy raz jej użyjesz, już nigdy nie wrócisz do zwykłego koncentratu

Reklama

Zobacz także: Te słoiczki z Lidla wykupuję kartonami. W 15 minut mam obiad w stylu włoskiej mammy, a dzieci chcą dokładkę

Reklama
Reklama
Reklama